نگاهی به تاریخچه لوگوی فولکس‌واگن

در آستانه نمایشگاه فرانکفورت ۲۰۱۹، فولکس‌واگن عنوان کرد که قصد دارد از لوگوی جدید خود در این رویداد بزرگ خودرویی پرده‌برداری کند. در نهایت لوگوی جدید فولکس‌واگن در نمایشگاه فرانکفورت آن هم روی مدل جدید ID.3 رونمایی شد تا نقطه عطفی باشد در تاریخ این شرکت. لوگوی جدید برخلاف سلف خویش که در سال ۲۰۰۰ معرفی شده بود، سه بعدی نیست، با این حال پس زمینه آن آبی رنگ است. این آرم دو بعدی با وجود وفاداری به اجدادش، متفاوت و خاص است. برای مثال بخش زیرین W به دایره اصلی لوگو متصل نیست. به گفته مدیران فولکس‌واگن، قرار است لوگوی جدید نمایانگر گذار فولکس‌واگن به دوره‌ای جدید باشد؛ دورانی مملو از خودروهای پاک و هوشمند. قبلاً برخی علاقمندان و صاحب نظران علت اصلی معرفی لوگوی جدید را فاصله گرفتن فولکس‌واگن از مسائل مرتبط با رسوایی موسوم به «دیزل گیت» ارزیابی کرده بودند. «باما» باشید تا مروری خلاصه‌وار بر این لوگوی شناخته شده داشته باشیم.

۱۹۳۷

اولین لوگوی فولکس‌واگن به خاطر ارتباط تنگاتنگ این خودروساز با حزب نازی، از ترکیب V و W و فرمی شبیه به صلیب شکسته ساخته شده بود. در حقیقت پره‌های در حال گردش چرخ دنده، سعی داشتند نماد مشهور swastika را تداعی کنند. طراحی این لوگو کاری از فرانتز رایمشپیس، مهندس سرشناس فولکس‌واگن بود.

۱۹۳۹

در همان دو سال اول و در بحبوحه جنگ جهانی دوم، صلیب شکسته از آرم حذف شد، ابعاد دایره مزین به V و W افزایش یافت و چرخ دنده دور آن نیز در جایش باقی ماند. این لوگو بیشتر روی خودروهای نظامی ساخت فولکس‌واگن دیده می‌شود.


۱۹۴۵

پس از جنگ و بازگشایی کارخانه به دست مهندسان و مستشاران بریتانیایی، لوگو نیز ساده‌تر شد. چرخ دنده حاشیه دایره لوگو حذف شد و ضخامت حروف V و W افزایش یافت. نماد جدید برای ۱۵ سال در جهان خودرو درخشید تا محصولاتی همانند ترنسپورتر T1 و البته بیتل، در جهان شهره خاص و عام شوند. ماندگارترین لوگو از نظر تعداد سال، همین نماد است.

۱۹۶۰

پس از موفقیت فولکس‌واگن در عرصه جهانی و راهیابی به بازارهای جدید و بزرگی همانند ایالات متحده، معرفی یک لوگوی جدید ضروری به نظر می‌رسید. به همین دلیل یک نماد جدید معرفی شد که تنها نمونه‌ای در تاریخ شرکت محسوب می‌شود که حاشیه آن یک کادر مربعی دارد.

۱۹۶۷

پس از یک دوره گذار، کادر مربعی حاشیه لوگو برای همیشه حذف شد. علاوه‌براین، لوگو از حالت سیاه و سفید درآمد و ضخامت حروف آن اندکی کاهش یافت. رنگ آبی نمادین فولکس‌واگن نیز برای اولین بار در این لوگوی ساده اما جذاب به کار گرفته شد. رنگی که تا به امروز جایگاهش را به عنوان جزئی جدایی‌ناپذیر از VW مشهور حفظ کرده است.

۱۹۷۸

پس از افزایش قابل توجه تنوع محصولات فولکس‌واگن و مدرن شدن چهره این خودروساز، رفته رفته این برند آلمانی نیم نگاهی نیز به بازارهایی جدید، همانند چین داشت. برای این کار لوگویی جدید و ساده با همان اصول نماد قبلی طراحی شد. در حقیقت جای رنگ آبی و سفید در لوگوی جدید دقیقاً معکوس جدش بود.

۱۹۸۹

در طول یازده سال پایانی قرن بیستم، فولکس‌واگن به طور همزمان از دو لوگو استفاده کرد. لوگوی اول بسیار شبیه نمونه قبلی با اندکی دخل و تصرف در رنگ و خط الرسم V و W بود. نمونه دوم اما به نحوی نیم نگاهی به آرم این خودروساز در دهه هفتاد میلادی داشت و یادآور سادگی همان نماد بود.

۲۰۰۰

پس از مدت‌ها استفاده از یک نماد دو بعدی، وقت آن بود که در آستانه قرن جدید، یک نماد مدرن سه بعدی معرفی شود تا نشان‌دهنده حرکت رو به جلوی فولکس‌واگن باشد. لوگوی جدید که فرمی کروی داشت، در یک تغییر جزئی در سال ۲۰۱۰، اندکی دگرگون شد و رنگ آبی آن محوتر شد.

۲۰۱۲

در یک حرکت انقلابی، تاکید فولکس‌واگن روی سه بعدی بودن لوگو در نمونه جدید بیشتر شد. این مورد سبب شد تا عمق لوگو بیشتر شود، گویا فاصله‌ای بین پس زمینه آبی و حروف و دایره حاشیه آن ایجاد شد.

۲۰۱۹

لوگویی جدید با نیم نگاهی به گذشته فولکس‌واگن معرفی شد. این لوگو مجدداً دو بعدی شده و فاصله بین خطوط و علائم آن از بین رفته است. مدیران فولکس‌واگن تاکید دارند که این نهمین نماد شرکت، در حقیقت نشان‌دهنده عزم راسخ شرکت برای ورود به دوران خودروهای الکتریکی است. اولین نمایش آن بر روی خودروی برقی ID.3 هم تاکیدی بر این موضوع است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.