جهان بیشتر سدان دوست دارد یا شاسیبلند؟
این آخرین بخش از تجزیه و تحلیل آماری نیمه اول ۲۰۱۹ است. جایی که صنعت خودرو در سرتاسر جهان تحت فشار شدیدی از ناحیه سیاستمداران قرار گرفت و اعمال استانداردهای زیستمحیطی، جنگهای تجاری و تنشهای امنیتی میزان خرید خودرو را کاهش داد. مسائلی که تاثیرعمیقی روی میزان استقبال از هر سگمنت (رده خودرویی) داشت و جز رده پیکاپها باقی ردهها را با افت فروش روبهرو کرد.
نگاهی دقیقتر به آمارهای خودروسازان نشان میدهد ۳۴.۳ درصد از کل خودروهای تولید شده در جهان در نیمه اول ۲۰۱۹ به محصولات اسیووی شامل انواع خودروهای کراساوور یا شاسیبلند مربوط بوده است. در واقع اسیوویها با تولید بیش از ۱۵ میلیون دستگاه بهرغم سه درصد افت، به تنهایی سهمی معادل یک سوم از کل ۴۳ میلیون دستگاه خودرو تولید شده در کره زمین طی شش ماه اخیر را به خود اختصاص دادهاند. جالب است بدانید پرچمدار این کلاس هم تویوتا راو۴ است که در دو نسل قبلی طرفداران بسیاری در ایران داشته گرچه گروه رنو- نیسان- میتسوبیشی بیشترین سهم از این بازار بزرگ را به خود اختصاص داده است.
در ردههای دیگر هم، سدانهای سایز C به رهبری تویوتا کورولا و دست بالای گروه فولکس واگن، مجموعا تولیدی معادل ۶.۴۴۶ میلیون دستگاه داشتهاند که به معنی افت ۱۱ درصدی این رده نسبت به مدت مشابه سال قبل است. خودروهای سایز B اعماز انواع هاچبک هم با ۱۱ درصد افت فروش، روی هم رفته چیزی نزدیک به ۴.۹۳۷ میلیون دستگاه فروش داشتهاند که رهبری بازار را فولکسواگن پولو و بیشترین سهم بازار گروه رنو-نیسان –میتسوبیشی به خود اختصاص دادهاند.
در سطوح پایینتر هم، خودروهای تجاری سبک موسوم به lcv با افتی ناچیز به میزان دو درصد فروشی معادل ۳.۷۸۹ میلیون دستگاه را تجربه کردهاند که به معنی ۸.۶ درصد بازار خودرو جهان است و در کمال تعجب گروه رنو-نیسان –میتسوبیشی اینجا هم دست بالا را دارد. در رده سدانهای متوسط سایزD هم که ۷.۴ درصد سهم بازار را دارند، شاهد برتری تویوتا کمری بر دیگران هستیم؛ گرچه بیشترین سهم بازار را گروه فولکسواگن با دامنهای وسیع از محصولات اقتصادی و لوکس به خود اختصاص داده است. این رده که در ایران به شدت پرطرفدار است، در نیمه نخست سال هشت درصد افت کرده تا مجموعا چیزی نزدیک به ۷۳.۲۳ میلیون دستگاه در اقصی نقاط جهان در این رده به فروش رسد.
کلاس محصولات mpv هم که طرفدارانش به شدت رو به نزولند، در نیمه اول سال جاری ۱۶ درصد سقوط داشته و با سهم بازار کلی ۶.۱ درصدی، مجموعا ۲.۶۶۷ میلیون دستگاه فروش داشته که هوندا جاز/فیت پرفروشترین خودرو و تویوتا بیشترین سهم بازار را دارد. در کلاس خودروهای وانت پیکاپ که تنها رده رو به رشد بازار بوده، فورد اف۱۵۰ برترین میزان فروش را دارد و خود فورد سهامدار اصلی بازار است. این رده که امسال در شش ماه دو درصد رشد کرده، مجموعا شش درصد بازار جهان را تشکیل میدهد و از ابتدای بهار تا پایان تابستان حدود ۲.۶۵۴ میلیون دستگاه فروش داشته است. باقی کلاسها را در جدول ببینید.